Succé när sonen följde med mamma på helkväll med SPF Seniorerna
Per och Siv Bjurman. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Kultur | underhållning

Succé när sonen följde med mamma på helkväll med SPF Seniorerna

”Det borde man ju förstått – det är på pensionärsföreningarnas tillställningar man ska gå om man vill ha kul” Så inleder Aftonbladetjournalisten Per Bjurman en krönika efter att ha följt med sin mamma Siv på en kväll med SPF Seniorerna.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-08-25

Han skriver också i krönikan i Falu-Kuriren att han efter den lyckade kvällen redan nu lagt undan några hundralappar till medlemsavgiften i SPF Seniorerna om några år…

Per Bjurman har under många år jobbat på Aftonbladet och är en känd krönikör inom främst musik- och idrottskretsar.

Numera bor han i New York där han bevakar NHL-ishockey åt Sportbladet.

Nu är han på besök hemma i Borlänge och när hans mamma Siv föreslår att de ska ha en helkväll med SPF Seniorerna på Domnarvsgården är han skeptisk.

Inte öppet för förhandling

”Nog för att även jag kommit upp i åren, men ytterligare något decennium ska det väl ändå dröja innan jag sällar mig till de grå pantrarnas flock när det vankas utgång? Mammas ”förslag” är dock inte öppna för förhandlingar. De ska nog snarare kallas ”kungörelser”. Frågor av sorten ”Ska vi åka till Tällberg idag” betyder för det mesta i själva verket ”Idag ska vi åka till Tällberg”, skriver Per Bjurman, som för övrigt är 55 år.

”De minuterna hör till sommarens mest minnesvärda”

Så det är bara att följa med mamma till Domnarvsgården. Och han blir glatt överraskad. Det dricks förträffligt vin och äts god mat samtidigt som det bjuds på riktigt bra underhållning.

”Det är hur trevligt som helst. Ja, vi röjer kanske inte som punkare på Ramones-konsert på CBGB’s i New York, men jag har definitivt upplevt sömnigare stämning på evenemang frekventerade av betydligt yngre festprissar denna sommar”, skriver Per Bjurman.

När Carl Norén tolkar Dan Anderssons ”Nu mörknar min väg” skriver han: ”De minuter ”Nu mörknar min väg” pågår hör till hela sommarens mest minnesvärda”

 

Jan Hagberg
Publicerad 2022-08-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas