Örebrodistriktet for till Holland
Landet runt | SPF Örebro

Örebrodistriktet for till Holland

SPF Örebro
Publicerad 2023-05-22

48 åldersrika människor från olika delar av Örebro län åkte buss till Holland för att beskåda dess blomsterprakt, främst Blomstertåget och parken Keukenhof. Resan gick via Lübeck för övernattning.

Nästkommande dag besöktes Bremen, där vi såg stadsmusikanternas staty och njöt av den gamla stadens torg i solsken. Över Nordsjövallen gick resan innan vi landade för några dagars övernattning i Almere, strax utanför Amsterdam. Härifrån gjorde vi utflykter till en ost- och träskotillverkning samt tog en tur med båt på Amsterdams kanaler och floden Amstel. Båtresan föregicks av bussfika med avec, ogenerat serverat bland cyklister på gatan helt jämte Heineken Bryggeriers byggnad

En av resans höjdpunkter var Blomstertåget, en procession av fordon som räckte i 45 minuter. Lokala företag och producenter hade ägnat oerhört med tid och resurser på att pryda allehanda fordon med ett överdådigt utbud av blommor i alla färger och former.

Sen gick färden till den andra höjdpunkten, Keukenhof, den berömda blomsterparken. Som en följd av intresset kring Blomstertåget var alla biljetter slutsålda, blott vi med förköpta biljetter kunde komma in denna helg. Inne i parken tävlade tulpaner med pärlhyacinter i oändliga färgkombinationer. Inte heller orkidéerna gick av för hackor. På grund av den ganska kyliga våren var blomsterprakten bedövande, både inne på Keukenhof och på alla de åkrar runt ikring där tulpaner odlas.

Ingen bussresa utan bussbingo, busskaffe med avec och goda måltider i glada vänners lag. a medvädret ska man ha, både vid Blomstertåget och i Keukenhof njöt vi av uppehållsväder och en strimma sol. Reseledare Lotta tog åt sig äran av detta. Guide Ragnar och chaufför Per höll god min. Via övernattning i Lübeck tog vi oss hem. Trötta efter en lång bussresa men uppfyllda av minnen kom vi hem till ett svalare och regnigt Örebro län.

SPF Örebro
Publicerad 2023-05-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas