Skapelsens under kom nära i SPF Seniorerna
Landet runt | SPF Jönköping

Skapelsens under kom nära i SPF Seniorerna

SPF Jönköping
Publicerad 2023-11-14

Måndagen 6 november hade SPF Bor-Rydaholm sin sista månadsträff för hösten i Sockenstugan Rydaholm. Ett 75-tal intresserade hade masat sig dit i novembermörkret. Leif N. hälsade alla välkomna spec. nya medlemmar förstås innan förhandlingarna tog vid.

Från styrelsen var det bara julbordet i Gällaryd 12 dec., och från distriktet där Bengt E. berättade bl.a. om god ekonomi, fortsatt arbete med ensamma äldre och bidrag från olika välgörande fonder (bl.a. Stinsens aktiefonder). Bengt är också ny samordnare i KPR efter Torsten Gunnarsson.

Så hade vi också besök av en reslig distriktsledamot som kommer från SPF Burseryd-Broaryd. Han jobbar som fadder för att hjälpa föreningar med bl.a. nyrekryteringar. Medelåldern i den styrelsen är 74 år. Det är ganska många föreningar som fått fler medlemmar efter covideländet!

Britt-Marie M. påminde oss om vikten av skyddsväst i mörkret, vaccinationer och inte gå i tofflor vid halka då det är lätt att skada sig!

Så fick grupp 6 igång oss till fikats delikatesser och utdelning av vinster till årorna under Stellans och Leifs övervakning.

Äntligen fick Lantbrevbäraren och fritidsfotografen Johan Melkstam från Rydaholm tillfälle att visa underbara bilder från naturen i våra bygder. Johan hade konsten att berätta om varje fjäril, fågel eller däggdjur på ett mycket enkelt och uppskattat sätt. Även om det är hårt tempo på Postnord så har han hunnit använda kameran från 2016 till att fånga otroliga bilder på Tofsmes, Gärdsmyg, den lata göken, färgglada fjärilar, kronhjort, ugglor, sorgmantel och älgar. Ett litet urval av det underbara som finns i Skapelsens mångfald i vår närhet!!! Det hela var vackert indelat i de olika årstiderna..

För detta fick Johan blommor och starka applåder. Tack också till gupp 6.

Efter detta kunde ingen åka hem utan beundran av Vår Herres Hage!!!

Tankarna går till Karl Bobergs sång: ”O store Gud, när jag den värld beskådar”

Arvid Andreasson

SPF Jönköping
Publicerad 2023-11-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas