DVD-filmer att skratta åt
Se & läs | Film
Roliga filmtips, Dirch, Bara förnamnet, Cockpit Roligt för stunder i soffan

DVD-filmer att skratta åt

Mörker, blåst, regn och mera mörker. Den här årstiden har man som bäst behov av skratt. Jeanette Gentele tipsar om roliga filmer du kan se hemma i soffan.

Publicerad 2012-10-31

Dirch

Nog borde det ringa en liten klocka hos Veteranens läsare vid namnet Dirch Passer? Han som var Danmarks roligaste man på 60-talet och även kunde ses i svensk tv. Här återuppstår han i Nikolaj Lie Kaas gestalt. Som många komiker ville Passer spela allvarliga roller, vilket publiken inte accepterade. I filmen återges flera av hans bästa sketcher som Fingernummeret och trollkarlen i Cirkusrevyn 1969, som även kan ses i original på Youtube.

Det är bara förnamnet

Konversationskonst är något som fransmännen behärskar. I denna salongskomedi med Patrick Bruel och Charles Berling i spetsen träffas ett gäng gamla vänner för att äta middag i lugn och ro. Men så kommer de ihop sig om namnet på en väntad baby och all polityr rasar som ett korthus. Upp kommer alla känslor man hållit nere och ut kommer alla »sanningar« man hållit inne med i alla år. Komik på hög nivå.

Cockpit

Svenska komedier med lite innehåll är inte vanliga. Här skojar regissören Mårten Klingberg till det kring kvotering när en manlig pilot måste klä ut sig till kvinna för att få jobb.
Greppet känns igen från Tootsie där Dustin Hoffman måste göra om sig till skådespelerska för att få arbeta. Varken han eller Jonas Karlsson är särskilt övertygande som damer, men det tar de igen som de bra skådespelare de är. Roligt för stunden. Släpps i november.

 

Jeanette Gentele
Veteranens kulturskribent tillika filmredaktör på SvD
redaktionen@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas