DVD-tips: Verkliga händelser
Se & läs | Film
en oväntad vänskap, dom över död man, argo, filmtips Filmtips

DVD-tips: Verkliga händelser

Vad har berättelsen om en fransk aristokrat, en amerikansk action och Torgny Segerstedts liv gemensamt? De är filmer baserade på verkliga händelser.

Publicerad 2013-08-15

Vänskap stor  succé


En oväntad vänskap. Vänskapen mellan den rike, förlamade aristokraten Phillip (François Cluzet) och förortskillen och före detta fängelskunden Driss (Omar Sy) som blir hans personlige assistent, blev en oväntad fransk succé som inte bara lockat en miljon-publik i hemlandet Frankrike utan världen runt. En solskenshistoria som verkar för bra för att vara sann – men faktiskt är det.

Alla  överlever i  bra  action


Argo. Ben Afflecks film fick en Oscar som årets bästa film. Det vet jag inte om den är, men det är en klart sevärd historia om hur en CIA-agent, spelad av Affleck, får ut sex amerikaner som flytt undan en gisslantagning i Iran 1979, under förespegling att de ska vara med i en science-fictionfilm. En riktigt bra actionfilm är det, där ingen dör. Bygger likaledes på en sann historia.

Osminkat äreminne


Dom över död man. Att Torgny Segerstedt levat råder det inget tvivel om. Här reser Jan Troell ett äreminne över den under andra världskriget orädde publicisten, spelad av danske Jesper Christensen, utan att för den skulle blunda för hans mindre smickrande sidor. Ulla Skoog spelar hans försmådda hustru och Pernilla August hans temperamentsfulla älskarinna.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas