Marianne Mörcks Britt-Marie
Marianne Mörck som Britt-Marie. Foto: Sören Vilks
Se & läs | Teater | Kultur Teater

Marianne Mörcks Britt-Marie

Vad är väl en ung skönhet mot en äldre, vässad dam med bett i repliken och mod att bryta med både make och konventioner?

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-29

När Riksteatern nu inleder en landsomfattande turné med Eva Dahlmans uppsättning av Fredrik Backmans bok Britt-Marie var här, går biljetterna åt som smör i solsken. Dags för den äldre primadonnan att breda ut sig.
Britt-Marie var här har, med tveksamt resultat, tidigare filmatiserats men när huvudrollen – och alla andra roller med för den delen – spelas av den fantastiska Marianne Mörck blir det nog andra bullar. Vi får se.

Den som gillar mogna modiga kvinnor, kan värma upp inför teaterbesöket genom att söka upp filmklassiker som Bagdad Café och Shirley Valentine.
Marianne Mörcks tolkning av 63-åriga städgalningen Britt-Marie kan vi se från norr till söder, på ett 80-tal spelplatser mellan Luleå, Karlskrona och gotländska Klintehamn kommer hon att dyka upp. Kolla in Riksteaterns turnéplan www.riksteatern.se/forestallningar

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-29
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas