Asiatisk tartar
Mat | Recept | recept

Asiatisk tartar

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-06-17

1 portion
100 g biff, tonfisk, lax eller avokado
1 msk finhackad silverlök
2 msk majonnäs
1 tsk japansk soja
några droppar sesamolja
svarta sesamfrön
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
5 salladsblad
wasabimajonnäs (blanda majonnäs och wasabi på tub)
gari (= picklad ingefära)
japansk soja
1 Finhacka biffen, tonfisken, laxen eller avokadon.
2 Blanda hacket med lök, majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och förvara kallt till servering.
3 Skölj och slunga salladsbladen. Lägg dem i en skål.
4 Ställ fram skålar med wasabimajonnäs, gari och soja. Toppa tartaren med sesamfrön.
5 Låt gästerna själva bygga sina ”salladstacos”.

Tips! Se receptet som en idé och om du gillar mer hetta, tillsätt till exempel chili. Det är kul att göra olika tartarer, då kan man också prova vilken av de fyra sorterna man gillar bäst.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-06-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas