Almedalen igång: Till strid mot silverskatt
Nyheter | webbsänds
Foto: Colourbox

Almedalen igång: Till strid mot silverskatt

Det behövs fler seniorer på arbetsmarknaden, inte färre. Det är rubriken för SPF Seniorernas första seminarium i årets upplaga av politikerveckan i Almedalen.

Publicerad 2015-06-30

Alla är nog överens om att Sverige behöver människor som vill jobba längre.

Symboliskt: bara några kvarter från SPF Seniorerna försöker Pensionsmyndigheten på ett annat seminarium få besökarna att förstå sambandet mellan ständigt och snabbt ökande medellivslängd och ett längre arbetsliv – om pensionerna inte ska falla kraftigt.

Men om man vill att fler ska jobba längre blir regeringens aviserade åtgärd att från årsskiftet återinföra en särskild löneskatt för personer över 65 direkt kontraproduktiv, anser SF Seniorerna.

– Det är helt fel väg att gå. Aktiva seniorer borde uppskattas, inte straffbeskattas, skriver förbundet i sin presentation av seminariet.

Bland de medverkande finns Joacim Olsson, VD på Skattebetalarna, förbundets allierade i motståndet mot löneskatt på äldre arbetskraft.

I panelen finns också Alexandra Charles som företräder 1,6 miljoner-klubben, Moderaternas gruppledare i riksdagen Jessica Polfjärd och SPF Seniorernas förbundsordförande Christina Rogestam.

Seminariet startar 10.30 idag tisdag och sänds direkt på webb-TV. (Klicka på länken här eller gå in på SPF Seniorernas hemsida och länka dig vidare till tvalmedalen.se.)

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Läs också
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas