En av fyra svarar aldrig på okänt nummer
Foto: Getty Images
Nyheter | undersökning

En av fyra svarar aldrig på okänt nummer

En av fyra svarar aldrig när ett okänt nummer ringer. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo. De som är minst benägna att svara är äldre.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-09-02

Undersökningen är gjord på uppdrag av nummerupplysningstjänsten Truecaller och bygger på intervjuer med 1 100 personer mellan 18 och 79 år. Ingen äldre än det, med andra ord.

Men i den äldsta gruppen i undersökningen, 65-79 år, uppger 31 procent att de aldrig svarar när det ringer från okända nummer.

De allra flesta i undersökningen, 76 procent, anger som skäl att de inte svarar att de inte vill råka ut för telefonförsäljare.

Intressant är att rädslan för att bli lurad när man svarar på ett okänt nummer är lika stor i den yngsta gruppen, 18-29 år, som den äldsta. 24 procent i båda grupperna uppger det som anledning.

Malmö toppar

Totalt är 18 procent rädda för att bli lurade och lika stor andel, 18 procent, svarar inte eftersom de tycker att det är obehagligt att inte veta vem som ringer.

Fler män, 34 procent, anger att de alltid svarar på okända nummer. 28 procent av kvinnorna i undersökningen gör det.

Geografiskt är Malmöområdet i topp. Där är det 35 procent som uppger att de aldrig svarar när ett okänt nummer ringer även om det statistiskt inte skiljer så mycket mellan olika delar av landet.

Läs också
Jan Hagberg
Publicerad 2022-09-02

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas