Nyheter

Försäkringsrådgivare anmäls för att vilseleda äldre

Det blåser upp till strid på seniorlånemarknaden. Svensk Hypotekspension anmäler försäkringsrådgivaren Factum Fond & Försäkring Nordica AB till Reklamombudsmannen för vilseledande marknadsföring.

Publicerad 2012-04-13

Factum Fond & Försäkring Nordica AB anmäls på tre punkter för brott mot ICC:s regler för Reklam och Marknadskommunikation.

– Dels har företaget skickat säljbrev med falsk information om Svensk Hypotekspensions seniorlån Hypotekspension, dels har man vilseledande formulering på sin hemsida och vidare har Factum Nordica olovligen registrerat Svensk Hypotekspensions företagsnamn och produkt som sökord på sin egen företagsplats på eniro.se, hävdar Svensk Hypotekspension i sin anmälan.

”Förtvivlade kunder”
– Vi är oroade över utvecklingen där försäkringsrådgivare med tveksamma försäljningsmetoder, och under den felaktiga beteckningen ”seniorlån”, förmår äldre att teckna stora kapitalförsäkringar som placeras i riskfyllda fonder och finansieras med bolån, säger Lennart Grabe, VD på Svensk Hypotekspension i ett pressmeddelande.

– Flera av deras kunder har kommit förtvivlade till oss för att komma ur försäkringen, men det tillåts de inte göra utan stora lösenkostnader. Vi tycker att ”seniorlån” skall stå för lån med trygghet och säkerhet men det här är något helt annat.

Dialog pågår
Svensk Hypotekspension säger sig ha inlett en dialog med andra företag i försäkringsbranschen som säljer Folksams kapitalförsäkring Seniorkapital till äldre.

Veteranen.se har sökt Factum Nordica för en kommentar.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas