Ny hemsida för SPF Seniorerna
Nyheter

Ny hemsida för SPF Seniorerna

En tydligare hemsida som är tillgänglighetsanpassad och fungerar i alla plattformar, det hittar du nu på spfseniorerna.se

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2016-12-02

Varför behövde förbundet en ny hemsida?

– Att vi gjorde om hemsidan just nu hänger ihop med att vi byter medlemsregister, säger Maria Larsson, som är webbansvarig på SPF Seniorerna.

Vad är den största skillnaden mot förut?
– Den nya sidan är responsiv (den anpassar sig efter om besökaren kommer från en dator, en surfplatta eller mobil, reds anm.) Den är enklare och modernare, det är tydligare att navigera och hitta på sidan och den tar höjd för framtiden. Dessutom är den tillgänglighetsanpassad.

Positionering

I tillgängligheten ingår bland annat en funktion för att få texter på sidan upplästa. En annan nymodighet är att sidan känner av var besökare befinner sig rent geografiskt, vilket gör att den kan ge relevant information om vilka lokalföreningar som finns i närheten. Medlemsfunktionen ”Mina sidor” har också blivit lättare att hitta.

Föreningshemsidor

SPF Seniorerna har fått nya hemsidor. Såväl förbundets som alla distriktens och föreningarnas hemsidor har gjorts om. Föreningarna håller som bäst på att fylla sina respektive sidor med information om årets aktiviteter och annat matnyttigt. Hittar du inte din förenings hemsida på det vanliga sättet kan du gå genom förbundssidan spfseniorerna.se Klicka på ”föreningar” högt uppe till höger och välj sedan ditt distrikt. Du kan också använda sökfunktionen uppe till höger på förbundssidan, skriva in ditt sökord och välja ”Sökträffar på andra delar av webbplatsen”.

Dölj faktaruta

Arbetet med hemsidorna och det nya medlemsregistret har varit omfattande. Samtidigt som SPF Seniorernas förbundssida förnyats, har även de 27 distrikten och de 820 lokalföreningarna fått nya sidor. Och sidorna kommer att fortsätta utvecklas.

– På sikt ska man kunna betala sitt medlemskap via sidan, säger Maria Larsson. Det ska också bli möjligt att anmäla sig till och betala för olika aktiviteter direkt från hemsidan.

Enhetligt

Hon påpekar att det fortfarande finns en del barnsjukdomar och saker som ska åtgärdas. Arbetet med att få allting på plats pågår för fullt. Men snart är den helt färdig.

– Den nya sidan gör att SPF Seniorernas ansikte utåt blir enhetligt, säger Maria Larsson.

Här hittar du SPF Seniorernas nya sida spfseniorerna.se

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2016-12-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas