Nyheter

Ny miljon till arbetet mot felmedicinering

Regeringen fortsätter att stödja SPF och PRO i arbetet med att minska felmedicineringen av äldre. För andra året i rad får man en miljon kronor.

Publicerad 2014-06-23

Det är inom ramen för samarbetet ”Koll på läkemedel” som SPF, PRO och Apoteket får pengarna.

Tanken är att man tillsammans ska fortsätta genomföra utbildningar runt om i landet för att öka medlemmarnas kunskap i ämnet och därmed förbättra äldres läkemedelsanvändning.

– Det är mycket glädjande att vår ansökan beviljas ekonomiska medel och det blir en viktig del av vårt arbete för fler friska äldre, säger Stickan Carlsson, generalsekreterare SPF.

I regeringsbeslutet, som fattades den 12 juni, skriver äldreminister Maria Larsson (KD) att SPF och PRO ska utbilda ambassadörer för att genomföra möten och studiecirklar för organisationens medlemmar.

Att förbättra äldres läkemedelsanvändning är en högt rankad ambition inom regeringens egen äldresatsning.

– En tydlig och allvarlig konsekvens av den omfattande läkemedelsanvändningen hos äldre är det faktum att en betydande andel av akuta inläggningar av äldre på sjukhus beror på läkemedelsbiverkningar, skriver Maria Larsson i regeringsbeslutet.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Koll på läkemedel

Koll på läkemedel ger stöd och råd för en säker och väl fungerande läkemedelsanvändning till äldre patienter så att man själv kan agera för en bättre behandling.

Källa: SPF

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas