Ny smitta bland vaccinerade på äldreboende
Fotnot: Bilden är inte från äldreboendet i Krokom. Foto: Getty Images
Nyheter | äldreboende smitta

Ny smitta bland vaccinerade på äldreboende

Tre fall av covid-19 bland fullvaccinerade på ett äldreboende i Jämtland har upptäckts och nu stängs boendet för besökare, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-20

Senioren har tidigare skrivit om ett äldreboende i Linköping där fyra fullvaccinerade smittas av covid-19. Du kan läsa det här.

På Hällebo äldreboende i Krokom är samtliga boende fullvaccinerade men nu har tre fall upptäckts där. Även en i personalen är smittad och i den gruppen är inte alla testresultat klara ännu.

En av de smittade på boendet har lagts in på sjukhus.

– Under omständigheterna ska de drabbade må bra, det jobbigaste för dem är att det blir tungt att andas eftersom det här tär på lungorna. Jag har inte fått någon rapport om att någon ska ha ett livshotande tillstånd och vi har inte fått något besked om att det ska vara deltavarianten, säger Ann-Marie Ågran, verksamhetschef för Krokoms särskilda boenden till SVT Nyheter Jämtland.

Med tanke på smittan så skärps besöksrestriktionerna på boendet. Besök får endast ske utomhus bakom en skärm eller digitalt.

– Det här gäller tills boendet är helt fritt från smitta. Om allt går enligt plan och ingen är smittad så kommer boendet att kunna öppna för besökare någon gång under mitten av nästa vecka, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef på Krokoms kommun till SVT Nyheter Jämtland.

 

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-20
Läs också

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas