Kritik mot Folkhälsomyndigheten: För otydligt
Nyheter | vaccineringen
Anna Starbrink. Foto: Liberalerna

Kritik mot Folkhälsomyndigheten: För otydligt

Region Stockholm kräver tydligare besked av Folkhälsomyndigheten när det gäller den tredje dosen mot covid-19. Det säger hälso- och sjukvårdsregionet Anna Starbrink (L) i ett pressmeddelande.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-03

I veckan meddelade Folkhälsomyndigheten att en större del av befolkningen i Sverige kan räkna med att få en tredje dos mot covid-19 nästa år.

Eventuellt kan vissa riskgrupper få en tredje dos redan till hösten (du kan läsa mer om det här)

För otydligt, menar Anna Starbrink.

”Vi är beredda att sätta igång”

– Vi har vaccindoser och just nu lediga tider, och vi har hela strukturen för vaccination på plats. Vi är beredda att sätta igång med en tredje dos till äldre och riskgrupper så snart som möjligt. Jag vill att staten ger ett tydligare besked om dos 3 av covid-vaccinet. Regionerna behöver veta om vi ska behålla vår välutbyggda vaccinationskapacitet till dos 3 och säkerställa att vi får nödvändigt vaccin och ekonomiska förutsättningar, säger Anna Starbrink (L) i pressmeddelandet och fortsätter:

– Kunskapen om ett ökat skydd mot covid med en tredje dos ökar. Smittspridningen är förvisso låg men ökar oroväckande och delta-varianten med högre smittsamhet är nu helt dominerande. Många andra länder väntas starta dos 3-vaccination redan i höst. Varför ska Sverige vänta?

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-03
Läs också

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas