Seniorpodden är igång
Nyheter | Lyssna
Seniorpodden

Seniorpodden är igång

SPF Seniorerna har startat en egen podcast. I de första två avsnitten behandlas ekonomi, representation och seniorers boende.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-05-15

Seniorpodden har formen av ett intervjuliknande samtal, där Anders Lundblad är programledare. Fokus i de första avsnitten ligger på SPF Seniorernas kärnfrågor, men även mer allmänna frågor som rör seniorer kommer att tas upp. För närvarande finns två färdiga intervjuer att lyssna på.

– Vi har smugit igång och kommer att göra en större lansering när fler avsnitt ligger ute, säger Stina Nordström, kommunikationschef på SPF Seniorerna.

Ekonomi, bostäder och vård

I första avsnittet talar Anders Lundblad med förbundsordförande Christina Rogestam om seniorers ekonomi och om den ungdomskultur som finns i Sverige och som bland annat visar sig genom den låga representationen av äldre i Riksdagen.

I det andra avsnittet är det Fredrik von Platen, SPF Seniorernas sakkunnige i Bostadsfrågor, som intervjuas. Han berättar bland annat om bostadsrättsföreningen som började som en studiecirkel. I skrivande stund är ett tredje avsnitt, där SPF Seniorernas sakkunnige Gösta Bucht talar om vård- och omsorgsfrågor, under produktion. (Det ligger ute nu, reds anm.)

Lyssna på Seniorpodden

Dölj faktaruta

Tanken är att även intressanta personer utanför förbundet ska bjudas in som gäster i podden, vars avsnitt läggs ut ”löpande”. Enligt Stina Nordström är det meningen att det ska komma minst tio avsnitt under året.

Vilken är målgruppen?
– I första hand våra medlemmar, men vår förhoppning är att alla seniorer som är intresserade av seniorpolitiska frågor och seniorfrågor i allmänhet ska lyssna.

Kupletter

De två första avsnitten är drygt tjugo minuter långa, men exakt hur formen ska se ut är någonting som utvärderas allt eftersom. Någonting som trogna lyssnarna kommer att lära sig känna igen är dock de skräddarsydda musikinslagen, signerade Göran Ljungkvist.
– Han har jobbat med revy, och skriver en minikuplett som passar till innehållet i varje avsnitt.

Positivt

Vill du vara garanterad att inte missa när ett nytt avsnitt läggs ut kan du ”prenumerera” på podden.

– Hittills har reaktionerna varit väldigt positiva. Det är många seniorer som har tagit till sig poddformatet, säger Stina Nordström.

 

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-05-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas