Redaktionen | Chefredaktören

Ät, läs och må bra

Kristina Adolfsson
Publicerad 2018-08-30

I våras skadades min pappa allvarligt när han trillade på Malmö sjukhus bara minuterna innan han skulle åka ner på en rutinoperation. Han gled på en vattensamling i duschen som inte städats och föll bokstavligen huvudstupa. En bitter kombination av dålig avrinning, otillräckligt underhåll och för lite personal. 

Starten på hösten är alltid en spännande och löftesrik tid

Vad som hände sedan var precis lika illa. Han skickades hem. Utan operation. Och än värre, utan skallröntgen. Trots att han klagade på ont i huvudet och dessutom gick på blodförtunnande medel. Lunds Lasaretts neurokirurger räddade honom rådigt från en situation som hade kunnat vara livshotande. 

I dag är han sig själv igen. Men innan han hamnade där tappade min pappa aptiten av den molande värken. Viktminskningen gick blixtsnabbt. Och med den försvann orken. Också blixtsnabbt. 

I nummer 6 av Senioren skriver vi om hur viktigt det är att hålla koll på just vikten. Och hur man vänder den om det börjat gå mot fel håll. Med tips, råd och enkla snabblagade recept. En hälsosam vikt för en senior ligger faktiskt något över den för en yngre person. 

Starten på hösten är alltid en spännande och löftesrik tid. Nya kurser, nya möjligheter… och nya böcker. I Senioren nr 6 fördjupar vi oss i några av årets mest uppmärksammade böcker. Och dess författare. Dessutom synar vi partiernas skarpa vallöften.

Trädgård: Träden bågnar av äpplen i år. Halverad färsk brysselkål stekt med bacontärningar, lite rosmarin och tärnad Ingrid Marie eller Gravensteiner är gott.

Blomma: Pålitliga och tåliga kärleksört blommar upp när det mesta i trädgården stänger ner. Dessutom hållbaraste snittblomman jag stött på.

Bok:  Alexander McCall Smiths böcker om Damernas Detektivbyrå är charmig och genomtrevlig läsning. Nya De oväntade systrarnas hus är en andningspaus i godhet.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2018-08-30
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas