Njut av fåglarnas kvitter
Foto: Getty Images
Redaktionen | chefredaktören

Njut av fåglarnas kvitter

Kristina Adolfsson
Publicerad 2023-06-16

Den vänliga grönskan är nu äntligen här. Den som vi alla mår bra av att sitta ute och rulla tummarna i. Lyssna på fåglarna. Titta på blommorna. Kanske läsa några av de sommarböcker vår bokrecensent Ingalill Mosander rekommenderar. Som Maggie O’Farrells fantastiska Ett hjärtslag från döden. Slänga ihop en gazpacho från våra sommarrecept för två.
Här hittar du Ingalills 14 boktips i sommar
Här hittar du sex sommarrecept
Vi behöver alla andas ut en sommar i denna vänliga grönska. För ja, det är tydligt att vi lever i en orolig tid just. Ett vidrigt krig runt hörnet, hög inflation, hot om nerdragningar i kommunernas samhällsservice inför hösten och under 2024. Med mycket mera.

Den som läser den upprörande artikeln om Karl-Johan Magnussons sista färd i en ransonerad äldreomsorg ska känna ilska. Men inte nödvändigtvis hopplöshet. För det finns tomma lägenheter i äldreomsorgen. Biståndshandläggarna ska inte vara så snåla. Det säger äldreborgarrådet i Stockholms Stad, Torun Boucher, med emfas. Här kan du läsa texten om Karl-Johan Magnusson

Och vår artikel om SPF Seniorernas väntjänst på Östermalm som har hela 70 volontärer till sitt förfogande visar att vi vill hjälpa till när vi får möjlighet.
Den texten kan du läsa här

Vi ska inte glömma att vi nyligen har vaccinerat bort en pandemi. Vi kan få rätsida på det mesta. Men vi måste vara på tårna. Protestera när det blir fel och galet. Och hjälpa till där vi kan. Men nu kostar vi på oss ett djupt väl förtjänat andetag.

Se: TV-serien Peaky Blinders har vunnit högar med priser för bästa TV-drama. Du får följa den irländsk-romska gangsterfamiljen Shelby i Birmingham under 1910-talet och den har allt man kan kräva från riktigt bra brittisk TV. Finns på Netflix men också på TV 6 i sommar.

Lyssna: En brevväxlingspodd? Tro mig, här finns många kloka guldkorn om åldrande och det livslånga lärandet. För det är vår kloka krönikör Bodil Jönsson och Cecilia Björsell, som samarbetar med SPF Seniorerna kring digitalisering och lärande, som håller i podden. Klicka här och lyssna på podden som heter Brevpodden!

Läs: Bort med ålderismen – så får vi ett Sverige för alla åldrar av Barbro Westerholm och Ingrid Kinne Lindgren.

Dölj faktaruta
Kristina Adolfsson
Publicerad 2023-06-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas