Redaktionen | Tankar om att våga testa

Var är alla män?

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2016-05-16

För ett par veckor sedan åkte ett gäng seniorer, närmare bestämt 79 stycken, på Seniorens hälsoresa till Mallorca. En vecka i sol och värme, men det var långt ifrån så att mesta tiden spenderades i solstolen. Nej, dagarna fylldes av yoga, promenader, styrketräning, qi gong, bergsvandring, vattengymnastik, dans på stranden och annat kul. På kvällarna var det tankeväckande föreläsningar med bland andra Patricia Tudor Sandahl och Arja Saijonmaa. En vecka för både kropp och själ, med andra ord.

Merparten av de som åkte med var kvinnor. Några äkta män hängde på, och en enda modig man som reste ensam.

Gissa vem som sen inte ville missa ett enda pass av vare sig dansen, samtalen eller styrketräningen…?

”Var är alla karlar?”, var det första han tänkte när han kom till Arlanda på avresemorgonen. Ja, var är de? Varför är det mest kvinnor på de flesta resor, evenemang och kulturella tillställningar? Vill inte männen, eller vågar de inte riktigt?

Kanske tänker de som Erik, en av de äkta männen som mer eller mindre tvingats med på resan av sin fru, att ”vad är det där för trams?” Dans på stranden, pyttsan, vem vill hålla på med sådant? Gissa vem som sen inte ville missa ett enda pass av vare sig dansen, samtalen eller styrketräningen…? Frun blev helt matt av tempot Erik ville hålla under veckan, ingenting ville han missa. Skynda, skynda, klockan halvfyra ska vi vara på stranden, dansen börjar!

Så alla ni män därute som tvekar och inte vågar hänga med på saker, gör som Erik. Prova! Även om ni inte har en fru som piskar på. Det kan faktiskt hända att ni blir glatt överraskade.

 

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2016-05-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas