Knip för starkare orgasmer
Foto: Graham Oliver
Hälsa | Relationer | Sex & samlevnad

Knip för starkare orgasmer

Vad ska män som har problem med dålig sädestömning och svag orgasm göra? Vår expert Malena Ivarsson tipsar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-03-09

Jag är en pensionerad distriktsläkare och medlem i SPF. Jag brukar läsa din välskrivna spalt i Senioren. I Senioren nr 1 2020 besvarar du ett brev från en man som har svårt att få orgasm. Jag har under min yrkesaktiva period haft många patienter med sexuella problem. Blodtrycksmediciner tycker jag gav mest erektionsproblem. Medan de mediciner som gav orgasmproblem enligt min mening var antidepressiva av så kallad SSRI typ. Främst hos män men även hos kvinnor. I modifierade doser används de ju också vid för tidig utlösning.

våra urologer ger oss allmänläkare ringa stöd

Äldre män klagade ofta på dålig orgasm och dålig sädestömning för vilket jag inte hade någon bot. (Vanlig biverkan efter prostataoperation). Testosteronbehandling av män med dålig lust och eller med ymniga svettningar (manliga klimakteriet) har jag ringa erfarenhet av och våra urologer ger oss allmänläkare ringa stöd. De har fullt upp med prostataoperarationer samt blås- och njurcanceroperationer så den manliga sexualiteten är ganska försummad om det inte räcker med Viagra och dylikt. Kanske något för din spalt? Jag upplever gynekologer som mer öppna för dylika diskussioner med sina kvinnliga patienter.

Må så gott
Birger Brouneus

Malena Svarar: Sexuella problem är inte så högljudda av sig. Därför är det extra värdefullt att få ta del av dina erfarenheter från ett långt yrkesliv. När det gäller det du inte hade någon bot för, alltså svagare orgasmer och dålig sädesuttömning, kan de problemen förutom olika sjukdomar också bero på försvagade muskler.
Många lider av svaga bäckenbottenmuskler utan att veta om det. När de är veka som de kan bli både av förlossningar och olika sjukdomar som prostatacancer, urinproblem eller andra faktorer, kan styrkan i ejakulationen och orgasmen minska.

Det är en effektiv metod som även män har glädje av

Men det går att träna upp musklerna. Alla minns vi väl Susanne Lanefelts hurtfriska uppmaningar om att kniiipa! Det är en effektiv och föga uppmärksammad metod som även män har glädje av. Regelbundna knipövningar förbättrar inte bara blodflödet i bäckenregionen utan ger också starka bäckenbottenmuskler och det i sin tur leder till bättre erektioner och kraftigare orgasmer.
Bäckenbottenmusklerna hittas lättast genom att knipa till om urinstrålen. Och när man lyckats stoppa den har man identifierat musklerna.
Man kniper 5–10 sekunder. Därefter slappnar man av. Avslappningen är lika viktig som knipet. Denna enkla övning upprepas 10–20 gånger, tre till fyra gånger om dagen. Efter bara några veckor brukar de flesta märka att träningen ger resultat.

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-03-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas