Jag får inte orgasm längre
Hälsa & medicin | Relationer | Malena Ivarsson svarar
Foto. Colourbox

Jag får inte orgasm längre

Seniorens expert Malena Ivarsson ger tips till en man som inte längre når klimax.

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-02-11

Jag är en man på 70 plus som har en underbar kvinna. Allt skulle vara perfekt om det inte vore för att jag fått svårt att få orgasm. Jag kommer inte till något avslut längre. När jag googlar hittar jag bara beskrivningar på kvinnor som inte kan få orgasm. Inget om att män kan förlora förmågan. Vad ska jag göra? Jag är vältränad och har gått ner i vikt.
Undrande

Malena svarar: Om du får orgasm på egen hand men inte med din partner har du nog drabbats av en psykologisk blockering som nervositet, stress eller motstridiga känslor.
Då hjälper det att försöka definiera vad du känner, alltifrån ”jag är rädd att göra henne besviken” till ”måtte det funka den här gången”. Om man inte möter och accepterar vad som pågår i det inre kan kroppen strejka.

Om man inte möter och accepterar vad som pågår i det inre kan kroppen strejka.

Ett annat tips är att undvika att ha sex på kvällen. Det är bättre att vänta till morgonen innan negativa tankar och blockeringar hunnit få fäste.
Men den vanligaste anledningen till att klimax uteblir är otillräcklig stimulans. Du kanske behöver ett längre och kraftigare förspel, något som blir mer nödvändigt med åren för de flesta män.
Du säger inget om eventuella mediciner men eftersom blodtryckssänkande medel är vanliga bland äldre kan det kanske vara boven. Blodtryckssänkande läkemedel har ofta sexuella problem som en biverkan. Ju effektivare det blodtryckssänkande medlet är, desto större risk för sexuella biverkningar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-02-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas