Julstämning hos Bjurholm
Landet runt | SPF Västerbotten
Eckekvartettan; Rolf Eckeskog, Stig Hellnersson, Gunnar Nyberg och Stig Gustafsson. Foto: Hans-Olof Olofsson

Julstämning hos Bjurholm

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-12-07

Ett 70-tal medlemmar i SPF Seniorerna Bjurholm tog sig, de flesta med abonnerad buss, till Angsjöns Camping för att äta julmiddag. Julstämning infann sig redan vid ankomsten tack vare snön och alla ljusslingor på området. Inne i den pyntade restaurangen väntade mingel och dukade julbord. Julmaten var uppdukad i den tillhörande Moskoselkåtan med veduppvärmning dit gästerna inbjöds att ta för sig. Det blev några turer till tältet för att ta för sig av de dignande julborden. Då gästerna var av årgång äldre fanns även lutfisk att få. Alla var överens om att julmaten smakade alldeles utmärkt.

Rolf Eckeskog avtackade den mångårige dragspelaren Göte Karlsson efter att han med ålderns rätt avsagt sig fortsatt medverkan. Eckekvartetten som är föreningens eget husband spelade och sjöng julsånger och gästerna sjöng med i de kända melodierna. Bandet består numera av nämnde Rolf  samt Stig Gustafsson, Stig Hellnersson och Gunnar Nyberg. I egenskap av SPF-distriktets kontaktperson var Gun Jonsson inbjuden att deltaga i julmiddagen.

Som sig bör när det är julfest så kom tomten med julklapp till alla deltagare.  Lotter såldes med blomstercheckar samt pepparkakor, sponsrade av ortens eget bageri, som vinster.

Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-12-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas