Seniorerna i Ronneby firade 70
Landet runt | SPF Blekinge
SPF Ronnebys 70-årsjubileum

Seniorerna i Ronneby firade 70

SPF Blekinge
Publicerad 2016-09-15

70 år är i dag ingen hög ålder men väl värt att fira.

Det tyckte SPF Ronneby som slog på med stor jubileumsfest den 8 september. Ca 200 medlemmar av drygt 1000 ansåg att Blekinges största seniorförening och dess omfattande verksamhet var väl värd ett firande.

Festen var förlagd till Ronneby brunn där en rad gäster uppvaktade med presenter och vackra ord. En av dem, Peter Lindgren, Ystad, och förbundets styrelsemedlem, var på plats liksom Blekingedistriktets ordförande, Kjell GG Johansson, som tackade föreningen för en uppmärksammad arbetsinsats genom åren. Fyra av Ronnebyföreningens medlemmar ingår dessutom i distriktsstyrelsen.

Ronneby kommun uppmärksammade jubilaren genom kommunfullmäktiges ordförande Nils Ingmar Thorell som ägnade stor del av sitt tal till att bedyra betydelsen av Seniorföreningens verksamhet som  handlar om en förbättrad hälsa på alla plan för de äldre. Äldrenämndens ordförande, Sune Håkansson, fortsatte på samma tema och önskade en fortsatt god utveckling för föreningen.

Även ett antal seniorföreningar i länet fann anledning att närvara och uppvakta.

Jubileumsfesten hade föregåtts av en utställning som visade bland annat akvarellgruppens arbete. Utställningen visades i Ronneby stadshus under två dagar i anslutning till jubileet. Hedersmedlemmen, Arne Svensson, hade sammanställt en historieskrift som skildrade föreningens verksamhet genom åren.

SPF Blekinge
Publicerad 2016-09-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas