SPF Rospiggens blomstervandring
Landet runt | SPF Uppsala
Guckusko.

SPF Rospiggens blomstervandring

SPF Uppsala
Publicerad 2016-09-05

SPF Rospiggens blomstervandring till Måsjön i Vällenområdet 2016. 14 st SPF medlemmar deltog i utflykten till Måsjön den 7 juni. Vilken dag vi fick!

Lars-Erik och Rigmor med flera hade lyckats pricka in exakt den rätta dagen. Guckuskobestånden var som mest praktfulla, trots att vår-/försommarvädret varit  lynnigt med omväxlande mycket varma och kalla perioder.
Dessutom var vädret just den här dagen helt perfekt för blomstervandring.

Vi imponerades av den otroliga mängden av Guckusko. Nattvioler och Skogsnycklar hade inte riktigt slagit ut än, men Tvåblad fanns det gott om liksom Ekorrbär och Skogsstjärna. Vi såg enstaka exemplar av Nästrot, som stod där. Hela växten är gulbeige, nästan helt utan klorofyll. Ögonpyrola, som är en av mina egna stora favoriter, fanns det ganska många exemplar av. Blomman sitter ensam på en ca 1 dm hög stjälk, är vit och ganska oansenlig, men har en underbar doft.
Det blev många nya växtnamn att lägga på minnet för en del av oss!

Vi förflyttade oss sedan till den fint ordnade grillplatsen vid Fagervik, bland annat via ett hav av gula smörblommor. Midsommarblomster, Humleblomster, Tjärblomster med flera sommarblommor stod redan i full blom.

Lars-Erik, som är ”ständigt ansvarig” för våra blomstervandringar, ordnade sedvanlig utspisning med korv och dricka, som naturligtvis smakade gott. Att sitta ute i naturen, när den är  som vackrast, i goda vänners sällskap måste väl räknas som guldkorn i pensionärslivet.
Ett stort tack till er, som jobbar för att våra utflykter blir av!

Anna Maria Andersson

SPF Uppsala
Publicerad 2016-09-05
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas