SPF Seniorerna Snöstorp, Halmstad har haft årets första månadsträff.
Landet runt | SPF Halland

SPF Seniorerna Snöstorp, Halmstad har haft årets första månadsträff.

SPF Halland
Publicerad 2016-01-26

Träffen hölls i för föreningen ny lokal, Kornhillskyrkans café i Halmstad. En välbesökt träff där ordförande Ann-Margret Nilsson hälsade gamla och många nya medlemmar välkomna. Kommande aktiviteter är bl.a. studiebesök på Halmstadtravet, resa till musikalen My fair lady, resa till Åland 24 – 27 maj 2016 (Läs och Res), Kockveteranernas vårfest. Nytt reseprogram kommer tillsammans med kallelsen till årsmötet.

Administratör Tom Bell från Kornhillskyrkan hälsade oss välkomna och hoppades vi skulle trivas i lokalen. Han berättade även om deras verksamhet.

Resandeblod med musiker och poet Pelle Jageby samt författare, berättare och musiker Bennie Åkerfeldt varvade ett levande berättande om Bennies familj och folk, med fakta ur en gripande historia. År 2013 hade den äldsta romska gruppen som kallas resandefolket bott i Sverige i 500 år. Sedan 1999 är resandefolket en av Sveriges fem nationella minoriteter. De andra är samer, judar, sverigefinländare och tornedalingar.

Syfte och mål att med scenkonstens verktyg jobba för att i bästa fall öppna ögonen och mana hjärtat till att motverka rasism och främlingsfientlighet. En mycket gripande historia som inte beskrivs i några historieböcker i skolan.

Värdinnorna dukade sedan upp härlig fika.

/Monica Andersson

SPF Halland
Publicerad 2016-01-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas