Boktips: Som att åka skridsko på blank is!
Böcker | Konst | Se & läs | Boktips

Boktips: Som att åka skridsko på blank is!

Man bara forsar fram genom sidorna i Majgull Axelssons bok. Bland tipsen finns också en makalös historia om ett rån då 39 miljoner försvann och pengarna har aldrig mer synts till. Spännande läsning!

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-06-01

 

Helikopterrånet

av Jonas Bonnier, Bonniers

Den 23 september 2009 landade en stulen helikopter på en värdedepå i Västberga. Tre beväpnade män steg ur och sprängde sig in i det rum där pengarna förvarades. Efter en halvtimme flög de i väg med 39 miljoner kronor. Inte ett skott hade avlossats, ingen hade blivit skadad. Än idag vet ingen vart pengarna tagit vägen. Jonas Bonnier har skrivit en inifrån-skildring ur rånarnas perspektiv. En makalöst spännande, nästan osannolik historia.


ROMAN

Ditt liv och mitt

av Majgull Axelsson, Bromberg

Att läsa Majgull Axelsson är som att åka skridsko på blank is. Man bara forsar fram. Även om innehållet är smärtsamt som i den här starka berättelsen om klass, familje-hemligheter och förakt för svaghet. En gammal kvinna försöker ta reda på vad som hände den gången för många år sen när hennes utvecklingsstörda storebror tvångsintogs på en institution för svårskötta sinnesslöa och gick under. Vem bar egentligen skulden?


FAKTA

Konsten att ta hand om ett dödsbo

av Susanne LJ Westergren, Libris

Att mitt i sorgen behöva vara rationell och handlingskraftig kan tyckas övermäktigt. Hur ska man hitta rätt i den juridiska djungeln? Och vad ska man spara, sälja, slänga eller ge bort? Arvskiften lockar dessvärre ofta fram våra sämsta sidor. I bonusfamiljer kan till exempel konflikter uppstå mellan gemensamma barn och särkullsbarn. Denna utmärkta handbok har svar på de flesta frågor man kan ställa sig och fyller en viktig funktion.


BARN

Tidenboken

av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren

Vad är egentligen tid? Kan man springa ifrån den? Eller ikapp? Kan man fånga den på något sätt? På ett foto? Eller i en klocka? Tråkig tid är långsam. När man har roligt gå tiden fort. Koktiden är viktig för blomkål. Om man bestämmer träff är det bra att ha samma tideräkning. Minnet är ett slags tidsmaskin. På sitt oefterhärmliga, suveräna sätt kan Pernilla Stalfelt skildra precis vad som helst och lyckas få såväl vuxna som barn att tänka i andra banor.

 

DECKARE

Det svarta nätet

av Val McDermid, Alfabeta

Eftersom anonyma kvinnohatare på nätet sällan får något straff är det bra att Val McDermid finns. Hon är lysande som ställföreträdande hämnare. Kommissarie Carol Jordan har fått en egen specialstyrka där psykologen Tony Hill ingår. Bland medarbetarna finns datageniet Stacey och hennes kunskaper är ovärderliga när det gäller att spåra upp en utstuderad seriemördare, vars offer är starka kvinnor som vågar hävda sina åsikter offentligt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-06-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas