Mer gemensamt än vi tror
Anastasia Lundqvist och Anja Allvin.
Mat | Recept | recept

Mer gemensamt än vi tror

Anastasia Lundqvist och Anja Allvin har båda rötter i Ukraina och vill med den här boken lyfta ukrainsk matkultur som de menar har mer gemensamt med svensk matkultur än man tror.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-11-06

– Vi har liknande råvaror, mycket rotfrukter och kål. Och sill och potatis går alltid hem.
– Tidigare visste man inte så mycket om Ukraina över huvud taget, nu vill vi lyfta det kulinariska. Dels för att det finns så mycket god mat, dels för att mat också är en sorts motståndshandling. För oss har det varit en läkande process att göra den här boken.
Ukraina har sin historia med svält på 30-talet när Stalin beslagtog all mat. Sedan andra världskriget och nu invasionen. Allt detta har gjort att man värdesätter maten lite extra.
Smaklig måltid, önskar Anastasia och Anja!

Du kan hjälpa

Vill man hjälpa Ukraina finns det flera sätt att göra det på. Enklast är att skänka pengar till organisationer på plats, som Röda Korset och Rädda barnen. På www.givasverige.se finns en lista över samtliga (sök på ”Ukraina”).
Glöm inte att det är gratis att skicka paket med förnödenheter till Ukraina. Paketen får väga max 20 kg och lämnas in på något av Postnords företagscenter. Läs mer på www.postnord.se/om-oss/hjalppaket-for-ukraina.

Dölj faktaruta
Tidningen Senioren
Publicerad 2023-11-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas