Parmesanfylld kycklingfilé med citrongrillad fänkål
Foto Linda Prieditis
Recept

Parmesanfylld kycklingfilé med citrongrillad fänkål

Kycklingfiléer är utmärkta att ha styckfrysta hemma då en filé är perfekt till en portion.

Publicerad 2009-01-16

En person

Med grillad fänkål blir det en läcker och hälsosam vardagsmiddag.

Kyckling
1 kycklingfilé
1/2 dl parmesanost, riven
1 tsk citronpeppar
salt och peppar
10 g smör

1. Dela kycklingfilén på längden till två platta bitar. Krydda med salt och citronpeppar runt om.
2. Fördela parmesanosten på ena sidan av kycklingen och vik ihop bitarna med osten i mitten.
3. Stek bitarna i smör på medelvärme tills de precis är genomstekta (eller innertemperaturen på köttet är 70 grader).

Fänkål
1 liten fänkål
1 liten citron
2 msk olivolja
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader och grill. Putsa fänkålen, klyfta den och lägg i en ugnsfast form.
2. Pressa saften från halva citronen över och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.
3. Grilla tills fänkålen blir mjuk och har svartnat lite i kanterna. Servera direkt med kycklingen.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas