Carema riskerar uteslutning från Vårdföretagarna
Nyheter | Skandalen
Vårdföretagarna organiserar privata vårdgivare. Foto Colourbox

Carema riskerar uteslutning från Vårdföretagarna

Om det visar sig att Carema brutit mot de etiska riktlinjerna för branchorganisationen Vårdföretagarna så kommer bolaget att uteslutas.

Publicerad 2011-11-14

Caremaskandalen sprider sig. Det är inte bara i Stockholm det har stormat kring företaget. I helgen avslöjades hur en dement man i Falun lämnats att dö framför tv:n på ett Carema-boende. Nu riskerar Carema att uteslutas ur branschorganisationen Vårdföretagarna.

På fredag sammanträder Vårdföretagarnas styrelse för att bland annat diskutera Carema, rapporterar TT. Enligt Vårdförtagarnas förbundsdirektör, Inga-Kari Fryklund, kan styrelsen mycket väl besluta att Carmea ska granskas. Och om det visar sig att bolaget brutit mot Vårdföretagarnas etiska riktlinjer kommer företaget att uteslutas.

Fryklund anser att den negativa uppmärksamheten kring Carema är dålig för branschen, men att det är bra att bristerna lyfts fram.

– Företag ska granskas hårt. Äldreomsorgen över huvud taget ska granskas hårt, men det känns som om de privata företagen granskas hårdare, säger hon till TT.

Sedan tidigare står det klart att Carema kommer att förlora driften av Koppargården och Tallbohov i Stockholmsområdet.
Carema riskerar dessutom att förlora avtalen för äldreboendena i Falun.

 

Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Organisationen

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och intresseorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Organisationen ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Äldreomsorgsföretagarna är branschorganisation för företag som verkar inom äldreomsorg och ingår i Vårdföretagarna. Organisationen har närmare 130 medlemmar i form av stora och små företag som finns representerade i hela landet.

Organisationen arbetar för en mångfald av aktörer som gör det möjligt för äldre att göra individuella val utifrån sina behov och önskemål. Man vill ägen uppnå mer konkurrensutsättning för ökad mångfald, kvalitet och valfrihet.

Dölj faktaruta

Läs också
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas