Tillbaka i SVT – ska göra program inför valet
Marianne Rundström och Claes Elfsberg. Foto: Tomas Södergren och Ulf Berglund
Nyheter | valprogram

Tillbaka i SVT – ska göra program inför valet

Claes Elfsberg och Marianne Rundström är tillbaka i SVT flera år efter att de tvingats bort därifrån. Nu ska de göra åtta program om hur partierna satsar på 60-plussare inför valet, skriver Expressen.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-06-18

– Det var Marianne Rundström och jag som satt och diskuterade det över en lunch. Vi har båda varit engagerade i frågan om hur seniora personer behandlas i vårt samhälle. Då tyckte vi att det här har ju aldrig fått något särskilt utrymme i valrörelsen, men i år tror vi att det kan finnas ett särskilt intresse, säger Claes Elfsberg till Expressen.

Drygt 35 procent av de röstberättigade i höstens val kommer att vara 60 år och äldre.

– När vi satt och pratade om det sa vi att det aldrig är några av de här frågorna som gäller mer än en tredjedel av väljarna, alltså 60-plussarna. Och det vill vi göra något åt eftersom det är så oerhört många som är berörda, säger Marianne Rundström till Expressen.

Claes Elfsberg och Marianne Rundström ska göra åtta program som är tolv minuter långa vardera. Det är ett program per parti och de kommer att sändas i Go’ kväll.

Läs också Seniorens porträtt med Claes Elfsberg: Man klarar inte sorg ensam

De är glada att få jobba för SVT igen även om de fortfarande båda är besvikna över hur det gick till när de inte fick jobba kvar när de fyllde 67 år. De menar att värdefull erfarenhet går förlorad när man inte får vara fast anställd och jobba vidare.

Läs också när Marianne Rundström utsågs till Årets Senior: Det är en skam att man inte får vara med

– Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag gärna skulle vilja fortsatt vara anställd på SVT och jobba med nyhetsprogram, men det ville ju inte SVT då när jag hade fyllt 67, säger Claes Elfsberg till Expressen.

Marianne Rundström till tidningen:

– Det är helt orimligt att vi inte ska, de som vill i alla fall, kunna jobba längre. Det hänger inte ihop, utvecklingen hänger inte ihop.

Men nu är i alla fall den populära duon tillbaka i SVT, om än bara tillfälligt.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-06-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas