Nyheter | Påverkan

”Vi kommer att lära av seniorerna”

"Patienter ska få bedömning av legitimerad personal inom tre dagar på vårdcentral", säger Stockholms vårdutvecklingsråd Ella Bohlin.

Jan Arleij
Publicerad 2019-11-12

Det arbete som Vårdcentralspatrullen har gjort är värdefullt, säger Ella Bohlin (KD) som är vårdutvecklingsregionråd i Region Stockholm.

– Det är positivt att det finns ett så stort engagemang för äldres hälsa. Det arbete och de många frivilliga timmar som lagts ned av pensionärsorganisationerna blir ett komplement till det ordinarie arbetet med att förbättra vården.

Vad gör du konkret med rapporten?
– Tillsammans med mina medarbetare och förvaltningen går vi nu igenom innehållet. Jag är säker på att vi kan lära av rapportens slutsatser.

En brist som patrullens rapport pekar på är att man inte alltid ute på vårdcentralernas äldrevårdsmottagningar lever upp till de kriterier och krav som finns och som man får ersättning för att uppfylla. Hur ser du på den kritiken?
– Det här är en utmaning som finns i hela landet men i Region Stockholm ligger vi i framkant när det gäller att tillföra resurser och korta köerna till vårdcentralerna.
– Patienter ska få bedömning av legitimerad personal inom tre dagar på vårdcentral, vilket Regionen också tillgodoser i över 90 procent av alla fall.

Jan Arleij
Publicerad 2019-11-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas