Redaktionen | Chefredaktören

”Kärleken kommer och kärleken går …”

Gunilla Lindahl
Publicerad 2018-01-26

Året är i sin linda när jag skriver detta men har redan kommit en bit på väg när ni läser samma rader. Vad väntar oss allmänt 2018? Förutom att det är valår firas Ingmar Bergmans födelse för 100 år sedan, många väntar på att startskottet går för vinter-OS i Sydkorea och själv ser jag fram emot Lars Lerins stora utställning på Liljevalchs i maj.

Årets Senior är en hederstitel som för sjunde året i rad tilldelas någon som utmärkt sig under året, framröstad av Seniorens läsare. Vi presenterar vinnaren, en känd och kär person här. Grattis!

Kanske har du redan sett inbjudan till vår tävling om Årets Novell? Denna gång har vi valt Seniorkärlek i vid bemärkelse som tema. Nu hoppas vi i juryn på många starka berättelser. Vi vill bli berörda, omskakade, hjärteknipta. Så där som Nils Ferlin så fint formulerar det i Kärleken kommer: ”Kärleken är så förunderligt stark, kuvas av intet i världen. Rosor slår ut ur den hårdaste mark som sol över mörka gärden.”

Monika Olin Wikman, aktiv i SPF Seniorerna i Simrishamn, inte bara vann förra årets novelltävling, hon debuterade också som författare på eget förlag vid 75 års ålder. Nu vill hon uppmuntra fler att göra samma sak. Läs mer om idén bakom Ditt eget rum på i Senioren nr 1 2018.

Första dejten, Bonde söker fru, Gift vid första ögonkastet, Tro hopp och kärlek… Får man tro tv-programutbudet är vi besatta av att se människor dejta varandra och kanske bilda par. SPF Seniorerna i Huddinge har satsat på speeddejting, fast de kallar den lika gärna kompisdejting. Sju minuter har man på sig för att se om det klickar med bordsgrannen. Det handlar mer om att få nya vänner än att träffa en kärlekspartner. Seniorens reporter Ulrika Palmcrantz fick följa med på ett arrangemang, och resultatet kan du läsa i nya numret av Senioren.

Mörkret så här års gör oss tröttare men det hjälper inte alla som har sömnproblem. I Senioren nr 1 tipsar vår Må bra-expert Madelein Månsson om sina bästa sömnknep och läkaren Karin Bengtsson fyller på med fler råd. Om du fortfarande har svårt att somna efter den läsningen kanske du ska börja skriva dagbok. Journalisten och författaren Karin Alfredsson skriver ner en sammanfattning av dagen varje kväll och hon sitter helst i sängen när hon gör det. Även det kan du läsa om i nya Senioren.

Nyårslöften? På gymmen är det knökfullt så här års. Alla pass är uppbokade. Vi stammisar vet hur det brukar bli – om någon månad eller två har många av de nytillkomna droppat av. Skönt för oss, men synd om alla löften som inte infriades. På det igen bara!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2018-01-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas