Redaktionen | chefredaktören

Vad är rätt packning?

Kristina Adolfsson
Publicerad 2022-06-16

Nu börjar den sköna tid på året då allt blir lite lugnare. Färre bilar på gatorna, mindre människor i butikerna och på trottoarerna. Lite sömnigare och behagligare. Promenadtakten blir långsammare och att vila i skuggan med en bok är precis lagom.
Så kommer den plötsligt. Den tidigare helt omöjliga tanken jag tror att vi alla nu har tänkt. Det som kriget i Ukraina har tvingat oss att ha en plan för. Vad skulle jag ta med mig vid en snabb flykt?
Pass först och främst, mediciner, kläder som fungerar i alla årstider, skor att gå länge i, tandborste, tandkräm, ett paket kex, Snickers, våtservetter, handduk att vika till kudde, ihopklämd toarulle. Katten då? Nej, vi lämnar inte henne. Kattmat, vatten, vattenskål. Och nu blev det tungt.

Liubov Kuplevatska tvingades fly. Från ett alldeles vanligt liv som lärare med teaterbesök på fritiden. Det enda hon fick med sig var sin dator. Efter en och en halv månad via Tjeckien och vandrarhem på en skärgårdsö har hon nu hamnat hos Ulla och Christer i Nacka. Där har hon äntligen börjat sova lite bättre. I den lite sömniga och behagliga tryggheten vi tar för given. Här kan du läsa hela texten.

LÄRA: Tv-programmet Förklara din forskning är kort och gott en forskare som berättar om sitt ämne. Forskning som kan handla om allt från arbetsmarknad till människooffer eller algoritmer och vad vattnet på Venus betyder. Låt dig själv bli överraskad. Hittas på tv-kanalen Axess eller på deras hemsida www.axess.se

SKÖRDA: Hör ibland att man inte ska äta rabarber efter midsommar. Tokerier! Se bara till att din rabarber inte blommar och du kan skörda till september.
Testa en shrub med anor från 1600-talet: Hacka ca 500 gram av dina rödaste stjälkar. Lägg i en skål med 1 ½ -2 dl socker. Täck med folie och låt dra i fyra dagar, rör om då och då. Häll av vätskan genom finmaskig sil, pressa ut så mycket saft du kan. Blanda i 1 dl äppelcidervinäger. Häll på flaska och låt stå minst 2 veckor till vinägersmaken klingat av. Håller i minst ett år. Lite shrub i ett glas vatten är en fantastisk törstsläckare.

Dölj faktaruta
Kristina Adolfsson
Publicerad 2022-06-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas