Operaweekend i världsklass
Reseklubb | seniorens reseklubb 3-4 augusti

Operaweekend i världsklass

Följ med på en underbar resa med musik i världsklass på Sveriges bästa sommarscener! På Läckö slott njuter vi av en sprudlande Rossini-fest med den i Sverige aldrig tidigare uppförda operan La Gazzetta. Sen vidare till Opera på Skäret och Bellinis klassiska Norma med sina utsökta arior och vackra melodier. Vi äter gott och bor bra under hela resan. Begränsat antal platser.

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-04-08

Ur programmet

  • Vi reser med bekväm buss och stannar för en god lunch innan vi anländer till Hotell Edward i Lidköping. Under färden berättar vår musikciceron kunnigt om operorna som väntar. Gemensam avfärd till Spikens Fiskehamn där vi strosar bland rökerier och spännande fiskefångster. En härlig trerättersmiddag väntar oss hos familjen Nordgren på Sjöbodens restaurang. Därefter blir det Sveriges vackraste sagoskatt – Läckö slott – och charmiga och underhållande La Gazzetta.
  • Vi reser upp genom Bergslagen mot Kopparberg och internationellt erkända Opera på Skäret. Vi stannar på Bångbo herrgård där vi intar en god tvårätters lunch innan vi anländer till Ljusnarens norra strand och det gamla sågverket med sin fantastiska akustik där vi i vacker miljö avnjuter Bellinis älskade verk Norma. Efter föreställningen stannar vi för en välsmakande räksmörgås på vägen hemåt.

Våra föreställningar

  • La Gazzetta av Rossini har sin Sverigepremiär på slottets borggård där Läckö kammarorkester ackompanjerar bland annat Minna Tägli och Richard Hamrin. För regi står Lars Bethke och dirigent är Kim Phipps. Två timmar och fyrtio minuter av underbara och udda personligheter och förvecklingar!
  • Norma är Bellinis mest kända och älskade verk, en hjärtskärande tragedi som bara de främsta sopranerna klarar av. Vem som kommer att skänka oss rysningar i ”Casta diva” offentliggörs snart. Likaså vem som gör Pollone.

Resfakta

Datum: 3-4 augusti
Pris för medlemmar: 10 250 kr
Enkelrumstillägg: 850 kr
Avreseort: Stockholm (Reseskaparna kan ordna anslutning från annan ort)

I priset ingår:

Del i dubbelrum en natt på Hotell Edward.
Biljetter till båda föreställningarna på bra platser.
Två luncher, en trerättersmiddag.
Räksmörgås med kaffe.
Buss Cityterminalen tur-retur.
Musikciceron Niklas Lindblad guidar oss.

Bokning

Läs mer och boka här eller ring Reseskaparna 08-94 40 40.

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-04-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas