I tid och otid
Annat | Nytt

I tid och otid

Ofta överraskas jag av att andra tidningar skriver om samma saker som Veteranen. Som om vi hade suttit och kommit överens om vad det är våra läsare vill läsa om. Till exempel om att skaffa hund, odla chili eller laga vegetariskt. Hur ska man förklara det på annat sätt än att det ligger i tiden?

Publicerad 2015-05-07

I vintras beställde vi en artikel om att skaffa valp för att kunna publicera den nu till våren då det är lättare att få en valp rumsren. Bengt Hellström i Torslanda hade längtat länge efter att skaffa hund och när han stod i begrepp att gå i pension blev det äntligen dags. Hunden Asko ger inte bara bra motion utan också nya bekantskaper, i Veteranen nr 4 kan du läsa mer om detta. Chiliodling har blivit riktigt hett. Var och varannan arbetskamrat driver upp chiliplantor på fönsterbrädan eller balkongen. I nya Veteranen finns tips på hur man torkar och lägger in chilin.

När detta skrivs visas det sista avsnittet av den omtalade tv-serien Jordskott. Den utspelar sig i ett skogslandskap där det lever ett annat folk som liknar oss – men ändå inte. Det kryllar av häxor, vampyrer och demoner även i böckernas värld, vilket vår reporter och webbredaktör Frida Andersson Johansson berättar om i tidningen. Frida debuterar förresten som författare nu i vår med skräckromanen Dränkt. Handlingen utspelar sig även här i en skog – Gömmarreservatet i Segeltorp. Plötsligt smyger sig nordisk folktro och mytologi in i vår vardag från alla håll. Är det en tillfällighet och vad säger det om vår tid?

Att alla medier nu uppmärksammar flyktingmottagandet i vårt land är mindre konstigt. I år väntas 100 000 flyktingar komma till Sverige. Var ska de bo? Hur ska de integreras i vårt samhälle så att de så snart som möjligt kan komma i arbete? SPF Seniorernas förbundsordförande Christina Rogestam känner ett starkt engagemang för frågorna sedan hon var generaldirektör för Invandrarverket. Nu vill hon få SPF Seniorernas medlemmar att bidra. Läs vad du och jag kan göra.

Knappt har vi hängt in vinterkläderna i garderoben förrän det är dags för modeveckan i Stockholm där höstens och vinterns mode presenteras. Vår modereporter är på plats men först i höst kommer ni att få se hennes urval av klädnyheter. Var sak har sin tid!
Trevlig läsning!

Gunilla Lindahl

 

Vill du inte missa något nummer av SPF Seniorernas medlemstidning Veteranen? Gå med i SPF Seniorerna. så får du tidningen som medlemsförmån. Du kan också välja att prenumerera på tidningen, köpa den som lösnummer i välsorterade tidningsbutiker eller läsa den via digitala tidningskiosker.

Mer ur Veteranen nr 5

Linda Olsson – författaren som slog igenom som 57-åring, och blev Bonniers mest säljande debutant genon tiderna. Nu är hon pocketaktuell med I skymningen sjunger koltrasten. Veteranen har träffat henne.

Gerotrancendens – möt professorn som ändrade synen på åldrandet. Lars Tornstam lanserade teorin att vi fortsätter att utvecklas även efter medelåldern.

Flexitarian – den nya trenden är att låta grönsakerna och de vegetariska inslagen spela huvudrollen på tallriken, och låta köttet eller fisken spela rollen som eventuellt komplement.

Res till Norge – läs om 10 skäl att upptäcka Trondheim.

Swing på Nalen – Leif och Nilla Domnérus rapporterar från dagens danspalats.

Dessutom: Nyheter, kultur, fråga experten, korsord, Medelålders plus och mycket mer.

Dölj faktaruta

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas