Landet runt | SPF Västernorrland

Roten festar i klassisk midvinterstil

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-03-14

Alltså samlades knappa 50-talet medlemmar och gäster att, med mat, vin, sång, glada upptåg och uppträdanden och inte minst dans, fira att ljuset åter är på väg, dagarna blir längre, kylan mattas av och solen ger oss ”livet tillbaka”.
Man bänkade sig vid småbord i ”baren” där det serverades tre olika varianter av snittar, särskilt stora då i själva måltiden hade uteslutits en förrätt. En härligt blandad drink därtill och småpratet i den sociala gemenskapens tecken var ett faktum. Social gemenskap är det alltid när Roten träffas till både vardag och fest.
Så småningom bjöd klubbmästarinnan Britt alla att träda in i den trivsamt uppdukade festsalen och ta plats vid borden. Nu fylldes vinglasen och strax kunde klubbens ordförande Gerhard välkomna alla och utbringa en SPF-skål. Varma tallrikar med en underbart tillagad kycklingrätt bars in och i lagom takt hanterades skålandet vid borden av bordsvärdarna.
En höjdare till dessert, recept från Britt, avlöste huvudrätten. Kvällens orkester Bengt Stefans femmannaband välkomnades då in på scenen av Britt. Man hade testat av sin ljudanläggning och sina instrument medan vi satt i baren, så man var redo att spela underhållande musik under desserten och efterföljande kaffe. Den som då fann läget inbjudande tillhandlade sig en avec. Underhållningsvärdet var så högt att man med glädje lyssnade på bandet och deltog i sången i vissa låtar en bra stund medan kaffet fylldes på både en och två gånger och ännu en avec inhandlades.
Vid kaffet passade Gerhard också på att hålla ett kort tal om SPF och dess roll, vikten av att vi här i Sundsvall, ja hela Medelpad, ser till att vi marknadsför organisationen i första hand, klubben i andra hand. Valet av medlemskap i en viss klubb får styras av klubbarnas egen marknadsföring och deras aktiviteter och utåtriktade framtoning.
Jan Eric Nyberg från Club Freja tog till orda och underströk vikten av att vi i Medelpads klubbar kämpar för att nå framgång och att vi är aktiva. Framgång föder framgång. Tillbakagång brukar vanligtvis bara leda åt ett håll och trenden är svår att vända. Han berättade några underhållande historier och avslutade med att tacka Club Roten för att övriga klubbar i Samrådsgruppen i Sundsvall inbjudits att delta, nu representerade av Club Freja och Club Gaffelby. Han tackade för en god måltid och en skön underhållning.
Nu tog dansen vid och de allra flesta passade nog på att testa danskunskaperna från yngre år. Musikens låtar stämde väl med vår åldersgrupp, ja alldeles utmärkt.
I en kort paus i dansandet passade Gerhard på att än en gång greppa mikrofonen. Han påstod att en stol eller pall nog kräver minst tre ben för att fungera någorlunda stabilt att sitta på. På samma sätt krävs nog minst samma antal engagerade och samspelta för att skapa en trevlig helafton för alla medlemmar. Och visst har vi i klubben tre B-n som lyft oss till höjderna denna kväll. Han kallade fram de tre B-na, Britt, Barbro E och Barbro B. Tre är som bekant ett magiskt tal, ett lyckotal säger man ju. Alla goda ting är tre. Och nu fanns tre olika lotter i vardera Stjärnlotteriet, Guldlotteriet och Trisslotteriet att delas ut till var och en. Var och en skulle dra en lott av vardera slaget men för att göra dragningen så rättvis som möjligt drog man först ett kuvert för lotterna med ett nummer på för att markera turordningen som också försköts ett steg mellan varje lottdragning. Ja det låter invecklat men var du med på plats så vet du hur det hela gick till, var du inte med och läser dessa rader så se till att du är med på kommande fester. Vi har jättemysigt och trivsamt. Nåja alla tre fick var sina tre lotter och även en jättestor applåd.
Mellan ett par danser passade Gerhard på att rikta ett stort tack till orkesterns medlemmar för en härlig musik. Han ansåg att orkestern platsar i dansbandskampen med sin trivsamma stil.
För en gångs skull under denna vinter kunde man lämna ett arrangemang i klubben utan att på trappan mötas av nyfallen snö och oplogade vägar och trottoarer. Det tar vi som intäkt för att våren verkligen är i antågande. Tack alla ni som deltog och gjorde festen till ännu en framgång för Club Roten.
Inskickat av Gerhard Cederberg

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-03-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas