Currysås med äpple – till skaldjur
kall sås med curry och äpple till skaldjur, currysås med äpple. Recept Foto Björn Tesch
Recept

Currysås med äpple – till skaldjur

En kall sås till skaldjur. Genom att fräsa curryn i smör kommer smakerna fram extra mycket i denna sås.

Publicerad 2008-10-05

1 tsk curry
1/2 finhackad schalottenlök
25 g smör
1 dl crème fraiche
1/2 äpple, fast
1. Fräs curryn och löken i smör i någon minut och låt svalna.
2. Blanda det avsvalnade currysmöret med crème fraichen.
3. Skala och riv äpplet och rör ned i såsen. Låt stå i minst 20 minuter så att smakerna blandas.

 

Recept Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas