Vackra södra Irland
Reseklubb

Vackra södra Irland

Följ med till den smaragdgröna ön! Här upplever vi både mjukt rullande kullar, vilda kuststräckor, charmiga små byar, musik, dans, vardag och fest. Alltmedan vår kunniga guide Jöran Nielsen levandegör Irlands historia och natur.

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-05-21

Ur programmet:

Vi sätter kurs mot Limerick och följer Irlands längsta flod Shannon. Vi pausar vid Foynes där Irish Coffee uppfanns. Gemensam middag i Tralee.

På natursköna Iveragh-halvön följer vi den 18 mil långa Ring of Kerry. Undersköna vyer över kust och hav med berg, bukter och dramatisk natur med milt klimat och subtropiska växter. Vi ser allt från färgstarkt målade byar till Irlands högsta bergskedja Macgillycuddy’s Reek och Tralees gröna nationalpark. Varför inte avsluta kvällen på en av byns många trevliga pubar?

I Skibereen stannar vi vid West Cork Distillers för att lära oss allt om Irish Whiskey. Vidare till Cobh där det fascinerande utvandrarmuseet ligger som berättar om de 2,5 miljoner irländare som tvingades fly sitt land. I år är det 100 år sedan Titanic sjönk och på det informativa och prisade Titanic Experience i Cobh finns det möjlighet att lära sig mer om skeppet.

I Kilkenny besöker vi Kilkenny Castle från 1260 och får en känsla av hur de välbesuttna levde på Irland. Vi besöker Smithwicks bryggeri och får provsmaka deras olika öl. Vi stannar även hos Waterford, världsberömt för sin fina kristall.

I behändiga och trevliga Dublin lär vi känna staden i en stadsrundtur och besöker vackra St Patrick’s katedral. I närheten ligger Trinity College med en imponerande samling böcker. Vi avslutar vår trevliga rundresa på Irland med cream tea på legendariska Bewleys.

RESFAKTA
Datum: 10-15 september
Pris för medlemmar: 22 985 kr
PRIS för icke medlemmar:
23 485 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
avreseort: Kastrup, Arlanda

I priset ingår:
Del i dubbelrum
5 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
Alla utflykter och inträden enligt program
Vår guide Jöran Nielsen
(Irländsk afton mot tillägg)

BOKNING:

Ring CKs resor 044-209090 eller boka via denna länk.

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-05-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas