Skvadern lussar för Roten
Landet runt | SPF Västernorrland

Skvadern lussar för Roten

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-12-17

Luciakören från estetiska linjen vid Skvaderns gymnasieskola, där Club Roten har förmånen att hålla sina träffar, underhöll med julsånger.

Ljusets drottning besökte även detta år SPF Club Roten, som just lämnat tonårsstadiet i oktober. Och tillsammans med alla sina tärnor, stjärngossar och pepparkaksgubbar från estetiska linjen vid Skvaderns gymnasieskola, skapade man den julstämning som gladde en stor skara medlemmar. Vi är lyckligt lottade som får ha våra sammankomster i denna underbara skolmiljö. Lyckligt lottade också som utvald seniorklubb av två elever vid journalisthögskolan i Sundsvall, för att göra reportage i deras egen tidning som praktikarbete.

Så lämnade man aulan och bänkade sig vi småbord i matsalen och där serverade Smakmakarna den traditionella julgröten, skinksmörgåsar och alla tillbehör. Och glögg, kaffe och pepparkakor hör givetvis till traditionen.

Ulf och Cathrine från Smakmakarna tackades av klubbens ordförande med en gåva och klubbens Årsbok 2012 samt en värmande applåd för bra service och god förtäring vid såväl klubbaftnar som fester. De önskades God jul och Gott slut på detta år.

Maritta hade hittat lustiga barnasvar på frågor om tomten och läste ett antal som lockade fram skrattsalvor och munterhet.

Innan tomten parkerade med sina renar utanför knuten hann man annonsera en mycket intressant träff 23 januari då vår biskop kommer till klubben. Missa inte det!

Så bankade det på dörren och in steg tomtefar med säcken fylld. Han fick hjälp med utdelningen av ivriga händer och fötter. Dags att öppna och se vad som dolde sig inuti alla vackra omslag.

Lagom i tid för att hinna hem innan den av SMHI förvarnade stormen Ivar med orkanstyrka i byarna bröt ut, bröt man upp klockan 18.30. Lustigt nog låg en CD i författarens spelare i bilen och som av en slump eller …, tonade Stormy weather ut ur högtalarna. God jul alla seniorer!

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-12-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas