Laga grönt med juliga smaker
Mat & Dryck | Uppladdning
äppelkaka, saffransrisotto, salta skorpor, recept, julsmaker Foto Björn Tesch

Laga grönt med juliga smaker

Ingefära, saffran och pepparkaka sätter smak på denna gröna och juldoftande meny inför helgen.

Publicerad 2012-12-21

Julbordets dignande köttfrossa ligger framför oss med korvar, köttbullar, skinka och kanske sylta och revbensspjäll. Även fisk kommer vi att få gott om i form av sillar, strömming, lax och lutfisk. Det gröna brukar det däremot vara mindre bevänt med på julbordet, även om där finns en och annan skål med kål – brun, röd eller grön – och rödbetssallad.

 

Vad passar då bättre som uppladdning än en vegetarisk meny, som ändå fått smak av julens kryddor?

Till att börja med en drink med äpple och ingefära, till vilken vi äter salta skorpor.

Varmrätten är en saffransdoftande risotto och som avslutning lånar vi en bit av pepparkaksdegen till vår snabba äppelkaka.

 

Smaklig måltid!

 

Här hittar du recepten:

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas