Nytt år, nytt namn
Nyheter | Förändring

Nytt år, nytt namn

Nästa gång du får SPF Seniorernas medlemstidning i slutet av januari heter den Senioren.

Publicerad 2016-01-11

Varför byter tidningen namn, chefredaktör Gunilla Lindahl?

– Det är en naturlig följd av att förbundet bytte namn till SPF Seniorerna vid årsskiftet. Namnet Senioren signalerar bättre att förbundet och tidningen hör ihop.
– Vi vill att tidningen ska tilltala nyblivna pensionärer och vet att många hellre kallar sig för senior än pensionär eller veteran. Våra nuvarande läsare kommer att känna igen tidningen ändå.

Hur kommer Senioren att se ut?
– Den stora förändringen är logotypen, det vill säga namnrubriken. Vi passar på att göra några finjusteringar men tidningen kommer annars att ha samma utseende som nu. Det betyder att vi behåller formatet, layouten och typografin. Vi kommer att byta till ett bättre papper som höjer kvaliteten på bilder och annonser.

Blir det några ändringar i innehållet?
– De flesta av våra läsare är mycket nöjda med innehållet som det är idag så vi kommer inte att göra några större förändringar. Vi fortsätter att skriva om seniorernas hjärtefrågor – pensioner, bostäder, hälsa, resor, mat och dryck, relationer, kultur, mode och mycket, mycket annat.
– Vår ambition är att öka kvaliteten på allt vi gör – från text till bild. Våra medarbetare tillhör landets bästa journalister, fotografer och illustratörer. Vi har redan knutit nya experter och krönikörer till oss och fler är på gång. Resten får bli en överraskning!

Vad händer med Veteranens hemsida? Byter den också namn?
– Ja, den kommer att heta senioren.se
Än så länge är papperstidningen vår viktigaste kanal till läsarna men webben ökar i betydelse. Många vill inte bara läsa nyheter och reportage på papper utan även i sin dator, mobil eller läsplatta. Vår nya sajt kommer att anpassas till alla dessa plattformar och därför få ett helt nytt utseende och ny navigation.
– Här ger vi läsarna de senaste nyheterna om allt som berör äldre inom politiken, ekonomin, hälsovården och omsorgen. Våra populära kontaktannonser, spel och matrecept kommer förstås att finnas med på den nya hemsidan.
– Senioren.se kommer att lanseras samtidigt som det första numret av Senioren kommer ut. Dessutom ändrar vi namn på vår Facebooksida och vårt Twitterkonto. Vi kommer också att synas på Instagram!

Besök Senioren.se! 
27 januari har vår nya hemsida premiär. Gå in och kika. Gärna från mobilen eller plattan. Du kommer bland annat att hitta nya spel och en helt ny pensionsskola.

Kär tidning …

… många namn

Tidningens namn speglar sin tid. Liksom förbundet har den bytt namn många gånger:

1942-1959 Pensionären – De gamlas tidning
1962-1976 Sveriges Folkpensionärers Riksförbunds tidning (SFRF)
1977-1979 Sveriges Folkpensionärers Riksförbunds tidning Veteran-posten
1980-1991 Pensionärstidningen Veteran-posten
1991-2004 Veteranposten
2004-2015 Veteranen
2016 – Senioren

Dölj faktaruta

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas