Mat & Dryck

Jultryfflar med rom och rostad mandel

Små och naggande goda tryfflar som rundar av julmiddagen. Rommen går utmärkt att byta ut mot koncentrerat kaffe eller saft.

Publicerad 2009-12-06
recept, chokladtryffel med rom
recept, chokladtryffel med rom

20 stycken

75 g mörk choklad

75 g nougat

1/2 dl rostade mandelflarn

3/4 dl grädde

1 msk honung

1/4 dl rom

1 msk smör

1 dl kakao

 

Hacka choklad och nougat fint och lägg i en skål tillsammans med mandeln. Koka upp grädde, honung och rom, slå vätskan över chokladen. Rör hela tiden till en jämn smet. Rör ner smöret och blanda noga tills all choklad smält. Låt det svalna i kyl. Forma fina kulor av choklad-
smeten med hjälp av en tesked och rulla dem jämna med händerna innan du vänder dem i kakao.

Förvara torrt och svalt.

 

Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas