Rökt lax med fänkålssallad
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Rökt lax med fänkålssallad

Fänkålssallad som smaksätts med citron och honung blir, tillsammans med kallrökt lax, en fin förrätt eller en rätt för buffén.

Publicerad 2008-04-20

2 portioner eller till ett buffébord

200 g kallrökt lax i skivor

Fänkålssallad:
250 g fänkål
1/2 citron, saft och rivet skal
1 msk flytande honung
1 msk kallpressad rapsolja
2 nypor salt

1. Skär bort rotstocken från fänkålen och skiva den fint. Spar eventuellt det gröna på fänkålen till dekoration.
2. Blanda fänkål med citronsaft, fint rivet citronskal, honung, rapsolja och salt. Låt stå och safta sig i minst tio minuter.
3. Lägg upp laxen på ett fat och lägg ut fänkålssalladen ovanpå. Dekorera ev med fänkålsgrönska.
4. Serverar du laxen som förrätt så bjud gärna ett gott bröd till. På buffébordet kan du servera laxen med kokt potatis.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas