Sötpotatis med kikärtor och mozzarella
Mat & Dryck

Sötpotatis med kikärtor och mozzarella

Lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. Sötpotatis med mozzarella, hasselnötter, kikärtor och citron.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-24

4 portioner

2 sötpotatisar
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
1 burk kikärtor
2 paket mozzarella
1 dl hasselnötter
1 citron
140 g spenat

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, chiliflakes, salt och peppar.
3. Baka i ugnen cirka 20 minuter.
4. Häll av kikärtorna genom durkslag, skölj i kallt vatten.
5. Riv mozzarellan i mindre bitar, hacka hasselnötterna och halvera citronen.
6. Ta ut plåten och lägg på kikärtorna, mozzarellan, citronen, hasselnötterna. Baka sedan cirka 5 minuter till i ugnen.
7. Strö över spenatbladen och pressa över juicen från den ugnsbakade citronen.

Recept Simon Sköld
Foto Ulrika Pousette

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas