Pilgrimsmusslor med svamp och brynt smör
Mat & Dryck

Pilgrimsmusslor med svamp och brynt smör

Festlig förrätt, och en favorit från artikeln om barnbarnen som lagar mat åt sin farmor.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-12-22

150 g pilgrimsmusslor
(2-3 musslor/person)
1,5 msk smör (eller mer!)
1,5 tsk mild soja (t ex japansk)
1/2 msk färskpressad citronjuice
50 g shiitakesvamp (eller annan svamp, vi använde skogschampinjon och ostronskivling).
1/2 dl strimlad salladslök
olja till stekning
salt och peppar

1.Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken på slutet. Salta och peppra lätt.
3.Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-12-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.