Eva Eriksson i SVT och TV4 om 57-orna
Eva Eriksson i TV4:s Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Nyheter | påverkan

Eva Eriksson i SVT och TV4 om 57-orna

Efter beskedet att 57-orna ska kompenseras har SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson haft bråda dagar och kommenterat nyheten i de stora nyhetsmedierna. Det beror givetvis på att Eva Eriksson och SPF Seniorerna länge drivit frågan hårt.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-08-29

– Vi skrev till finansministern redan första dagen hon tillträdde om den här frågan. Sen har vi haft kontinuerliga kontakter med regeringen om detta och det är klart att det känns bra att kunna göra ett avslut i den här frågan och också göra ett avslut för alla de 57-or som finns runtom i landet som har varit oroliga, säger Eva Eriksson bland annat i SVT:s Rapport samma dag som nyheten kom ut i lördags.

På tisdagsmorgonen medverkade hon i TV4:s Nyhetsmorgon.

– För 57-orna handlar det om att de som förlorat tusentals kronor i månaden kommer att få kompensation efter det att man från beslutsfattarnas sida har gjort ett väldigt slarvigt lagstiftningsarbete, säger hon bland annat då.

SPF Seniorerna har som sagt tidigt drivit den här frågan om orättvisorna mot personer födda 1957. Så småningom har allt fler anslutit sig till kritikerna och till slut kunde inte regeringen och samarbetspartiet SD göra annat än att rätta till felet. Det skrev de på Aftonbladet Debatt i lördags.

Eva Eriksson är mycket tillfreds med att påverkansarbetet har lyckats och att politiken faktiskt kunde ändra sig.

– Jag känner mig väldigt nöjd och med alla de organisationer och föreningar som har samarbetat runt detta, det visar hur oerhört viktigt det är att det civila samhället är aktivt i de politiska frågorna, säger Eva Eriksson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Skam den som ger sig, alltså.

Du kan se Eva Eriksson i Rapport här

Du kan se Eva Eriksson i TV4 här

Nedan kan du också läsa fler texter om 57-orna

Läs också
Jan Hagberg
Publicerad 2023-08-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas